• Gray Pinterest Icon
  • Gray Instagram Icon
  • Gray LinkedIn Icon

OVER ONS

NIEUWE ONTWIKKELINGEN

DDANSK werkt samen met bevlogen en eigenzinnige horecaondernemers. Ondernemers met aandacht voor kleine details. Maar ook bijzondere locaties. Locaties waar design bewust wordt toegepast als onderdeel van de customer journey. 1handPlate is de elegante oplossing voor wanneer je met je handen vol staat. Het bord voor staande events ...

DDANSK

Looierstraat 89

6811 AV Arnhem

t: 06 829 68 731

e: info@ddansk.nl

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

 

Meld je gerust aan voor onze inspiratiemail. Wij houden zelf niet van onnodig veel mails ontvangen. Daarom versturen wij maximaal vier keer per jaar een inspirerende mail. Je kunt je op ieder moment afmelden.

Recepten

Recept 1handPlate | Glühwein met æbleskiver (poffertjes), volgens Deense traditie in de koude wintermaanden, met name in december rond de kerst.

Ingrediënten Glühwein:

 

3 L witte wijn

1 L (troebel) appelsap

500 ml vlierbloesemsiroop

150 g rietsuiker

10 kruidnagels

10 hele kardemompeulen

2-3 steranijs

2 kaneelstokjes

5 cm gember, in stukjes gesneden

2 biologische citroenen

3 biologische sinaasappels

500 g amandelen & rum rozijnen (om te serveren)

 

1) Maak met een stuk gaas (te koop bij de apotheek) of mousseline een zakje met kruidnagel, kaneel, kardemom, steranijs en gember.

 

2) Voeg het sap van een citroen en een sinaasappel toe aan een pan.

 

3) Voeg (troebel) appelsap, vlierbloemsiroop en rietsuiker toe aan de pan. Breng aan de kook zodat suiker oplost. Laat een nacht afkoelen.

 

4) Voeg de volgende dag het kruidenzakje en witte wijn toe bij het opwarmen.

 

5) Serveer met 500 g hele amandelen en rum rozijnen.

 

6) Snijd de overige citroenen en sinaasappelen in dunne plakjes en halveer ze.

 

Rum Rozijnen:

 

500 g lichte rozijnen

Genoeg rum om de rozijnen te bedekken

 

Doe rum en rozijnen in een pot met deksel twee weken voor het serveren.

0