• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Rivsalt - geraspte zout

€27,00
Rivsalt [geraspte zout] is een gastronomische beleving en een nieuwe manier om zout aan eten toe te voegen. Het natuurlijke Himalayazout wordt namelijk aan de tafel geraspt met een exclusieve roestvrijstalen rasp van een bijzondere kwaliteit.
Levertijd 3-4 weken
Rivsalt - geraspte zout

Rivsalt | Himalaya zout 

Rivsalt: [geraspte zout] is een gastronomische beleving en een nieuwe manier om aan eten zout toe te voegen. Het natuurlijke Himalayazout wordt geraspt met een roestvrijstalen rasp van de allerhoogste kwaliteit.

Het zout en de rasp zullen het middelpunt worden van de eettafel wanneer ze in de bijbehorende tafelstandaard van onbehandeld natuurlijk eiken worden geplaatst. Trakteer en verras je gasten!

De Himalaya zoutrots is afkomstig uit het noorden van Pakistan. Het gebied wordt ‘zoutreeks’ genoemd, niet ver van het Himalayagebergte. het is een natuurlijk steenzout dat werd gecreëerd toen de prehistorische zeeën zo'n 250 miljoen jaar geleden verdampten. Dit gebeurde lang voordat de Indische plaat uit het subcontinent naar het noorden trok en neerstortte in Azië, waardoor de Himalaya-bergketen ontstond. de zoutrotsen variëren in kleur van puur wit tot mooi lichtroze en dramatisch dieprood, allemaal afhankelijk van het ijzeroxidegehalte.

Smaak: zeer aromatisch

Gerechten: ideaal voor het kruiden van vlees en vis, maar ook voor groenten.

Ingrediënten: > 98,63% NaCl, 0,08% Ca, <0,05% Mg, 0,65% SO4, 0,1 mg jodium, 2,38 ppm zink, 3500 mg kalium, vocht: 0,04%

Het originele rivsalt-product omvat een rasp in Japanse stijl, een himalaya zoutrots en een tafelstandaard gemaakt van onbehandeld natuurlijk eikenhout, verpakt in een exclusief ontworpen giftkoker.

Rasp: 7,5 cm (hoogte) x 5,0 cm (gemiddelde breedte) x 0,1 cm (dikte)

Opmerking: de RIVSALT-rasp is vergelijkbaar met een kwaliteitskoksmes. Om het scherp, glanzend en roestvrij te houden was je de RIVSALT rasp met de hand regelmatig met een mild afwasmiddel en water. Gebruik een borstel om los zout en vuil te verwijderen. Na het wassen afspoelen met water en goed afdrogen met een handdoek.

De RIVSALT-rasp mag niet in de vaatwasser omdat dit de scherpe randen zou kunnen beschadigen. houd er rekening mee dat het, tijdens warm weer en hoge luchtvochtigheid, noodzakelijk is om een ​​beetje extra voor je RIVSALT te zorgen en je rasp vaker te reinigen.

Tafelstandaard: 6,4 cm (diameter) x 1,9 cm (dikte)

vervaardigd uit FSC-gecertificeerd eikenhout.

Zoutrots: grillige vormen, variëren tussen de 40 tot 60 gram

Giftkoker: 7,4 cm (diameter) x 11 cm (hoogte)

Inhoud: 170-190g

Let op! Zout met mate gebruiken.